فراهم کردن زيرساختهاي ابري و ارائه اين خدمات با هزينه مناسبتر و کيفيت بهتر و نيز رفع فيلتر و محدوديتهاي اينترنت، از وعدههاي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات براي اهالي رسانه و خبرنگاران است.
وايمکس نيوز- رايانش ابري يا Cloud Computing به بياني ساده، به معناي ذخيره و دستيابي به دادهها و برنامهها از طريق اينترنت به جاي استفاده از هارددرايوهاي کامپيوتري است. درواقع در اين عبارت، «ابر» استعارهاي از اينترنت است که با شيوههايي از محاسبات رايانهاي در فضاي اينترنتي به کاربر امکان ميدھد بدون نياز به تخصص يا کنترل زيرساختھاي فناوري، به سرويسھاي مبتني بر فناوري در اينترنت دسترسي داشته باشد.
بنابراين سرويسهاي رايانش ابري برنامههاي کاربردي را به صورت آنلاين فراهم ميکنند که قابل دسترسي با مرورگرهاي اينترنتي هستند، درحاليکه نرمافزار و داده برروي سرورها ذخيره شدهاند.
در اين باره وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در گفتوگو با ايسنا، با تاکيد بر فراهم کردن زيرساختهاي ابري براي رسانهها بيان کرد: بر اثر اتصالاتي که با IXPها (مراکز تبادل ترافيک اينترنتي) وجود دارد، براي رسانهها تسهيلاتي ايجاد کرديم از جمله اينکه سازمان فناوري اطلاعات يک زيرساخت ابري براي رسانهها فراهم کند. بدين صورت که با کمک به شرکتهاي ابري که چنين خدماتي به رسانهها ارائه ميدهند و CMS (سيستم مديريت محتوا) رسانهها را درست ميکنند.
محمدجواد آذري جهرمي با اشاره به گلايه رسانهها مبني بر بالا بودن هزينه خدمات اينترنتي، گفت: مطالبه رسانهها از ما اين است که وزارت ارتباطات وارد اين موضوع شود، اما از آنجايي که دولت نگهداريکننده و سرويسدهنده خوبي نيست، به سازمان فناوري اطلاعات گفتيم که جلسهاي با ارائهدهندگان سابقهدار اين عرصه که خدمات CMS ارائه ميدهند، تشکيل دهند و تسهيلاتي براي اهالي رسانه قرار داده شود که هزينه تمامشده آنها کاهش يابد و اين خدمات با هزينه مناسبتر و کيفيت بهتر به رسانهها ارائه شود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات بهبود اين خدمات را در راستاي ارتقاي توليد محتوا در شبکه ملي اطلاعات دانست و تاکيد کرد: رسانههاي ما توليدکننده محتوا در شبکه ملي اطلاعات هستند، بنابراين بايد با بستههاي حمايتي از جانب ما مواجه باشند و خدمات خود را با دغدغه کمتر دريافت کنند.
چه خبر از اينترنت بدون فيلتر خبرنگاران؟
يکي ديگر از مطالبات اهالي رسانه و خبرنگاران، لغو محدوديتهاي فيلترينگ اينترنت از جمله در شبکههاي اجتماعي مانند توييتر است. با توجه به اينکه در حال حاضر برخي از مسوولان از اين فضا براي خبررساني استفاده ميکنند، جهرمي در پاسخ به سوال ايسنا درباره شرايط لغو فيلتر توييتر براي خبرنگاران، نسبت به اين موضوع در آينده نزديک ابراز اميدواري کرد.
جهرمي پيش از اين نيز در اين باره اظهار کرده بود: کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه، مصوبهاي را تاييد کرده است تا خبرنگاران بتوانند به اينترنت بدون فيلتر دسترسي داشته باشند که متولي اجراي آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است و آن نهاد بايد تصميم بگيرد.
وي همچنين خاطرنشان کرده بود: ما معتقديم اينترنتي بايد در اختيار رسانهها قرار گيرد که بتوانند از منابع اطلاعاتي بدون محدوديت استفاده کنند و آمادگي داريم زيرساخت فني آن را براي همکاري با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي آماده کنيم اما بايد اين موضوع را از وزارت ارشاد مطالبه کنيم.
همانطور که وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات چندين بار تاکيد کرده است، براي ورود به شبکههاي ارتباطي از فيلترشکن استفاده نميکند، زيرا مسوولان در چارچوب مقررات ميتوانند درخواست رفع فيلترينگ از کارگروه تعيين مصاديق مجرمانه براي خود داشته باشند.
آذري جهرمي اما درباره عضويت خود در شبکه توئيتر نيز گفته بود: بنابر قانون فعاليت توئيتر در ايران ممنوع شده است چون قانونگذار ميتواند حکم بدهد که فعاليت شرکت خارجي در ايران ممنوع شود اما فعاليت ايرانيان در توييتر ممنوع نيست چون هيچ قاضي و هيچ دستگاهي نميتواند حکم عمومي بدهد مگر اينکه مصوبه مجلس شوراي اسلامي باشد.
البه هنوز خبري از لغو اين محدوديتها براي اهالي رسانه نشده است، اما با توجه به وعدههاي دادهشده که خصوصا در ماههاي اخير چندين بار مطرح شده، اين انتظار وجود دارد که اين وعده به زودي محقق شود.
منبع: ايسنا